Klubb DÖD presenterar The Latin Kings & KSMB

Klubb DÖD bidrar till Sub Showcase 2023 med ett spännande arrangemang med två legendariska band då det blir konserter med inga mindre än The Latin Kings och KSMB! Konserterna spelades in på Patricia 9 juni 2023.

KSMB
När Skärholmens Punkensemble sedermera mera kända under namnet KSMB satte segel 1978 så bestod majoriteten av materialet av covers där bandet med uppfinningsrikedom och humor knåpade ihop egna texter till. Det var huvudsakligen låtar från den punkvåg som i slutet av 70-talet svepte in från England och USA. Tom Robinsons hit ”2-4-6-8 Motorway” fick heta ”Fler poliser ska vi ha” och Sex Pistols banbrytande örhänge “God Save The Queen” blev ”God Save Fälldin” i KSMBs version där texten behandlade den dåvarande partiledaren för Centerpartiet, Torbjörn Fälldin.

Man kan enkelt säga att KSMBs introduktion till att bli ett eget rockband följde samma mönster som många föregångare där tex Rolling Stones tolkade Muddy Waters & Chuck Berry & The Clash tog influenserna från tidig glamrock och pubrock etc. Genom att härma sina förebilder fick man till sist ett eget sound. För även om KSMB har utvecklats och förändrats under deras över 40 år långa karriär så har deras egenhet och särart förblivit intakt. Den musik som enligt dom själva bäst bör benämnas som ”Vrålrock” bygger fortfarande på en sällan skådad energi, närhet och passion.

The Latin Kings
1994 släppte The Latin Kings sitt banbrytande debutalbum ”Välkommen till förorten”. Här kom tre tonårsgrabbar som rappade på svenska, samplade Emil i Lönneberga och rimmade på cool och pistol. Med sina självbiografiska texter berättade de om ett Sverige som få kände till och blev snart Sveriges mest etablerade hiphopartister.

Klubb DÖD
Stockholmsbaserade Klubb DÖD är en musikklubb skapad för att främja endast det bästa inom spännande och exalterande undergroundmusik. Från och med 2013 har Klubb DÖD arrangerat hundratals konserter och varit en av de mest framgångsrika klubbarna i Skandinavien inom sitt område av subkultur.

Sänds: 24 juli 2023
19.00 – The Latin Kings: https://www.youtube.com/watch?v=khoyLOYTGGc
20.00 – KSMB: https://www.youtube.com/watch?v=OvNRGxUe-88

Arrangerades av Klubb DÖD med stöd från Kulturrådet
Presenteras för Sub Showcase i samarbete SUB – Riksförbundet För Subkultur
Produktion: Loudpixels.se